25% dintre bucureşteniie ar desfiinţa PDL-ul


Chiar dacă democrat-liberalii ar fi cel mai votaţi la alegerile locale, o mare parte din locuitorii Capitalei ar desfiinţa partidul lui Boc, dacă ar avea această putere.
22% dintre bucureşteni ar desfiinţa PDL dacă ar avea dreptul să suprime un partid politic, arată un studiu realizat în Capitală de Departamentul de sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a SNSPA în perioada 18 aprilie – 3 mai.
Pe locul secund se află formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor – PRM, căreia i-ar pune cruce 14% dintre locuitorii Capitalei, urmat de PSD – 12% şi UDMR – 8%. PNG stârneşte antipatia a 3% din locuitori, iar PNL – 2%.
Aproape 70% din bucureşteni sunt pasivi din punct de vedere al interesului pentru politică. Din aceştia aproximativ o treime declară ca sunt puţin interesaţi de politică. Doar 28 % declară că sunt foarte mult sau mult preocupaţi de viaţa politică. Procentul este un rezultat pe de o parte al lipsei normale, de interes, pentru anumite segmente de populaţie, dar pe de altă parte şi al atitudinii negative faţă de scena politică, susţin autorii studiului.
Pasivitatea în raport cu dinamica vieţii politice este similară şi la nivel local, cam aceleaşi procente.
Premierul Emil Boc primeşte în medie din partea locuitorilor Capitalei, nota 4, însă cei mai mulţi dintre aceştia – 25%, i-ar da nota 1. Nici simpatizanţii PDL nu i-ar da mai mult de 6,5.
PDL ar câştiga alegerile pentru Consiliul General, cu 21 de procente, dar nu ar avea majoritatea în faţa Opoziţiei PNL şi PSD care ar scoate fiecare câte 17%.
77% dintre bucureşteni cred că în oraş lucrurile merg într-o direcţie greşită, în timp ce 22% susţin contrariul.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.487 de persoane şi are o marjă de eroare de +- 2,59%.

Related posts

Leave a Comment