2.000 de euro, strânşi în Fondul Jazz in the Park. Banii vor fi folosifli pentru a finanfla proiecte de artæ alternativæ

Aproximativ 2.000 de euro au fost strânși, sâmbătă, în Fondul Jazz in the Park, cu ajutorul căruia organizatorii celui mai important festival de jazz din Transilvania doresc să finanțeze proiecte de artă alternativă. Banii au fost strânși în cadrul evenimentului Picnic in the Park, organizat sâmbătă.Peste 5.000 de clujeni au participat la picnicul cu jazz. Ei s-au bucurat de muzică bună, relaxare și multe activități în Iulius Parc. Câțiva stropi de ploaie și-au făcut prezența la ora 12.00, însă asta nu i-a împiedicat pe iubitorii de natură să iasă, cu mic, cu mare, la picnic.

„A fost o a doua ediție reușită. Am avut un pic mai mult din toate: mai multe variante de mâncare, mai mult decor, mai multe spații de relaxare amenajate. Suntem mulțumiți de cum a ieșit, mai ales în condițiile în care toate sursele ne transmiteau că va ploua. A picurat puțin, nesemnificativ însă, iar publicul a venit cu încredere la eveniment. Legat de atmosferă, se simțea energia pozitivă din momentul în care intrai în parc. Am avut un public variat ca vârstă, pentru că toată lumea se simte binevenită la evenimentele noastre”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Una dintre trupele anunțate, AaRON, nu a mai putut ajunge la Picnic in the Park, din cauza multiplelor întârzieri care au fost înregistrate de cursele aeriene pe aeroportul din Munchen. Organizatorii s-au mobilizat și, în doar câteva ore, au umplut golul lăsat de AaRON cu trupa clujeană Grimus, după ce membrii formației au răspuns ad-hoc invitației făcute în acea zi de a cânta la eveniment. Astfel, pe scena Picnic in the Park au urcat trupele The Beat, The Kryptonite Sparks, Tango with Lions și Grimus.

Vestea bună este că trupa AaRON va cânta la Jazz in the Park, în 2 iulie, în Parcul Central, anunță directorul festivalului, Alin Vaida: „AaRON a fost provocarea zilei și o premieră pentru noi. Suntem bucuroși însă că ne-am mișcat repede și am reușit să improvizăm. Pe de o parte, trupa AaRON a fost înlocuită de Grimus (cărora le mulțumim încă o dată pe această cale), iar cu AaRON am planificat un nou concert la Jazz in the Park, în condiții atipice pentru amândoi: noi eram în parc, la eveniment, ei erau blocați într-un aeroport. Așa e în evenimente: se întâmplă multe lucruri neprevăzute, pe care nu le poți controla. Important e să ai putere și energie de reacție. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumim publicului pentru înțelegere”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

După Picnic in the Park, petrecerea a continuat la Sala Polivalentă cu Afterparty Jazzanova DJ Set, unde au participat aproximativ 400 de persoane.

Related posts

Leave a Comment