120 de elevi din zona rurală mai merg încă un an la liceu

120 de elevi din zona rurală şi care provin din familii cu o situație materială precară vor merge la liceu pentru încă un an, în urma campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua”.Prin intermediul campaniei, organizate de World Vision România, s-au adunat 80.000 de euro. Banii vor fi folosiţi pentru a ajuta 120 de elevi din județele Dolj, Ialomița, Vâlcea, Cluj, Iași și Vaslui să îşi continue studiile liceale.

Potrivit iniţiatorilor, rolul educației este esențial atât pentru dezvoltarea personală a fiecărui copil, dar și pentru progresul societății românești.

“De-a lungul timpului ne-am dat seama că din mediul rural provin copii cu multă inițiativă, care vor să își depășească starea materială și să își îmbunătățească viitorul”, a precizat Mark Hilton, Franchise Business Consultant în cadrul companiilor implicate.

Beneficiarii campaniei vor primi lunar 250 de lei, pe durata întregului an de studii, sumă care să contribuie la cheltuielile necesare pentru școală și să le ofere acces la activități educative și de socializare. Selecţia elevilor din cadrul programului s-a făcut dupămaimulte criterii: situaţia financiară a familiei din care provin, rezultatele şcolare şi dorinţa lor de a merge la şcoală.

Related posts

Leave a Comment