Zegrean, preşedinte al CCR pentru încă trei ani

Augustin Zegrean a fost ales din nou la conducerea Curţii Constituţionale a României pentru următorii trei ani, transmite Realitatea TV.

El a fost ales cu şapte voturi pentru şi două împotrivă.

Augustin Zegrean a declarat că a fost ales cu “majoritate suficientă” în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un nou mandat de trei ani.

El a spus că CCR şi-a făcut datoria, a respectat Constituţia, legea, iar pe viitor va face acelaşi lucru, potrivit www.romanialibera.ro.Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au participat, luni, la prima şedinţă în calitate de judecători ai Curţii Constituţionale, în cadrul căreia urmează să fie ales şi noul preşedinte al CCR, informează Mediafax.

De asemenea, Augustin Zegrean a anunţat că îşi depune candidatura pentru un nou mandat de trei ani.

Noii judecători ai Curţii Constituţionale, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, numiţi pentru un mandat de nouă ani, au depus jurământul de învestitură, luni, în faţa şefului statului, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

După depunerea jurământului de învestitură, membrii Curţii Constituţionale s-au reunit în prima şedinţă în noua componenţă.

Related posts

Leave a Comment