WWF: Canalul Bîstroe este o ameninţare importantă pentru mediu


Organizaţia World Wildlife Fund (WWF) a denunţat recenta încheiere a lucrărilor de construcţie la canalul Bîstroe în Delta Dunării, pe care o consideră o ameninţare importantă pentru mediul înconjurător.WWF a salutat miercuri crearea recentă a 29 de noi zone protejate în Ucraina, avertizând că proiectele de construcţie riscă să le pună în pericol pe unele dintre ele, în special pe cele din Delta Dunării.
Guvernul ucrainean a desemnat 29 de zone protejate în ultimele zece luni, ceea ce ridică la 38 numărul acestor regiuni naturale protejate din ţară, a anunţat WWF, al cărei sediu pentru zona Europei de Est se află la Sofia.
“Odată cu aceste noi zone, suprafaţa regiunilor protejate din Ucraina acoperă de acum 3,7 milioane de hectare, adică circa 5,5 la sută din teritoriu”, a adăugat WWF într-un comunicat.
Organizaţia neguvernamentală a avertizat însă că există “presiuni care ameninţă chiar şi zonele care beneficiau de o anumită formă de protecţie, inclusiv proiecte de dezvoltare a infrastructurii prost pregătite”.
WWF a enumerat construirea unei staţiuni de schi în Bukovel, în vestul Ucrainei, care ar trebui să devină una dintre cele mai mari 20 din lume şi despre care organizaţia afirmă că reprezintă o ameninţare pentru faună şi floră, dar şi pentru parcurile naturale din Munţii Carpaţi.
Organizaţia a denunţat totodată finalizarea construirii canalului Bîstroe în Delta Dunării pe care a catalogat-o drept o ameninţare importantă pentru mediu.

Related posts

Leave a Comment