Vizită de partid (PSD) și de stat la întreprinderea TeraPlast

Un colectiv de oameni ai muncii din întreprinderea TeraPlast i-a primit cu entuziasm pe tovarășii din conducerea centrală de partid și de stat care au vizitat județul Bistrița-Năsăud. Așa ar fi putut fi relatată în presa comunistă vizita organizată în firma TeraPlast pentru membrii conducerii PSD. În schimb, compania a încercat să descrie vizita într-o manieră corporatistă. Iată comunicatul TeraPlast.

Grupul TeraPlast a primit sâmbătă, 12 februarie, vizita unei delegații, în fruntea căreia s-a aflat Președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu. Acesta a fost însoțit de Ministrul Sănătății, dl. Alexandru Rafila, cărora li s-a adăugat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dl. Radu Moldovan, dl senator Paul Stănescu, vicepreședinte al Senatului, și dl deputat Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Oficialii au fost primiți de membri ai conducerii executive TeraPlast, iar în cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitățile și provocările din mediul de afaceri românesc, în special pe piața construcțiilor şi a materialelor reciclate, și despre avantajele dezvoltării firmelor cu capital românesc. Un accent deosebit a fost pus pe problemele apărute în contextul actual complex, marcat de creștere a costurilor cu materiile prime, stres în lanțurile de aprovizionare, tensiune în piața energetică și lipsa forței de muncă.

Delegația a vizitat și fabrica de ambalaje flexibile biodegradabile din parcul industrial TeraPlast din Sărățel, recent pusă în funcțiune, o unitate care beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniu, cu un grad ridicat de automatizare. Proiectul a avut o valoare totală de 11,8 milioane de euro și a fost cofinanțat prin schema de ajutor de stat.

„Ne bucurăm să vedem interesul real al factorilor de decizie pentru dificultățile întâmpinate de producătorii români și deschiderea pentru soluții de rezolvare a problemelor noastre. Într-o societate matură trebuie să existe un dialog permanent între stat și mediul privat, o cooperare mutual benefică, iar rezultatul să fie dezvoltarea industriei românești și întărirea capitalului autohton” a declarat dl Alexandru Stânean, CEO TeraPlast. „Considerăm că investițiile publice și promovarea economiei circulare ar trebui să fie axe prioritare în programele legislative și de alocare a finanțării. Cu un sprijin consistent și bine direcționat, vor fi încurajate soluții românești, preferabile celor din import, iar companiile autohtone se vor dezvolta și vor deveni competitive pentru că au acest potențial” a mai spus Alexandru Stânean.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiții de 211 milioane de lei, din care 187 milioane de lei au fost proiecte la care a beneficiat cofinanțare prin schema de ajutor de stat. Sprijinul din partea statului s-a ridicat la 93 de milioane de lei, ceea ce reprezintă jumătate din finanțarea proiectelor vizate. În aceeași perioadă, Grupul a contribuit la bugetul de stat cu taxe și impozite în valoare totală de peste 240 milioane de lei.

Aceste investiții duc la crearea a 250 de noi locuri de muncă. Conform prevederilor în vigoare, Grupul va rambursa ajutorul de stat prin taxe și impozite suplimentare pe care le va plăti în cinci ani de la operaționalizarea investițiilor.

Related posts

Leave a Comment