Via Cluj TV: Walking Month sau cum mersul pe jos înseamnă 20 000 de porții de mâncare pentru nevoiași

Una dintre cele mai mari comunități din Cluj se mobilizează pentru a sprijini programul Masa pe Roți al Serviciului de Ajutor Maltez. Este vorba de comunitatea care susține proiectul Walking Month și care reunește mii de clujeni, dispuși să renunțe pentru o lună la mașini și să doneze mici sume de bani pentru a sprijini un proiect caritabil. Walking Month va începe în data de 14 septembrie, potrivit Via Cluj TV.

Câteva mii de clujeni și-au anunțat intenția de a participa la programul Walking Month. Ei trebuie să își descarce o aplicație gratuită, pe care și-o instalează pe telefonul mobil, formează echipe din patru persoane și plătesc o taxă de participare, de maximum 150 de lei. Taxele sunt folosite integral pentru a susține proiecte caritabile ale organizațiilor neguvernamentale. Competiția Walking Month este câștigată de echipa care adună cei mai mulți pași. Astfel, timp de o lună, clujenii sunt încurajați să renunțe la mașini și să meargă pe jos, spune reprezentanta echipei Walking Month, Andreea Misarăș, angajată a companiei BetFair.

În acest an, taxele de participare la Walking Month vor fi utilizate pentru a cumpăra 20.000 de porții de mâncare, ce vor fi distribuite prin intermediul programului Masa pe Roți a Serviciului de Ajutor Maltez, spune reprezentanta serviciului, Anca Simu.

Înscrierile în programul Walking Month se pot face până în data de 10 septembrie. Competiția va începe efectiv în data de 14 septembrie, când își încep și școlile activitatea. Astfel, prin faptul că participanții la Walking Month renunță temporar la mașini, inițiativa contribuie și la decongestionarea traficului rutier din Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment