UTCN scoate la concurs peste 3200 de locuri bugetate

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca scoate la concurs pentru admiterea 2017, un număr de 3220 de locuri la buget şi 1787 de locuri cu taxă pentru învăţământul de licenţă. Din locurile bugetate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă. Cele 12 facultăţi al universităţii, între care 9 la Cluj-Napoca şi 3 la Baia-Mare, cu extensii universitare în localităţile Alba Iulia, Bistriţa, Satu Mare şi Zalău, pun la dispoziţia viitorilor studenţi 96 de programe de studii de licenţă, în limba română, precum şi în limbile engleză şi germană.

Pentru studiile de masterat, Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca oferă un număr de 1915 de locuri la buget şi 651 de locuri cu taxă la cele 105 specializări. Din numărul de locuri bugetate, 3 sunt alocate candidaţilor de etnie romă. Detalii şi informaţii legate de admiterea la masterat se regăsesc la adresa http://www.utcluj.ro/admitere/master/.

 

Concursul de admitere va consta în examen scris şi /sau probe de aptitudini pentru unele facultăţi  iar pentru altele, concursul va fi în baza unui dosar de admitere.

Înscrierile vor începe în 11 iulie şi se vor încheia în 20 iulie, cu particularităţi funcţie de tipul de examen susţinut. 

 

Informaţii legate de calendare, probe de concurs, număr de locuri pe specializări, se găsesc la adresa http://www.utcluj.ro/admitere/licenta/.

 

Simularea examenului de admitere din acest an a atras cu 65% mai mulţi elevi spre specializările UTCN decât anul trecut. Având în vedere rezultatele excepţionale obţinute de candidaţii prezenţi la simulare, Conducerea Universităţii Tehnice a decis admiterea  fără testul de matematică a primilor 22 candidaţi, având nota între 10,00-9,60, în condiţiile prevăzute de regulamentul admiterii. Prezenţa unui număr de elevi atât de semnificativ la examenul de simulare este dovada interesului în creştere pentru a urma o carieră în inginerie. Această dinamică este susţinută de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care, începând cu acest an, va susţine, câte 75 de elevi care provin din grupuri defavorizate, pentru o durată de trei ani, prin participarea la programe de vară de tip punte în vederea creşterii accesului la învăţământ terţiar în domeniul electric.

Din aceeaşi dorinţă de a veni în sprijinul elevilor care doresc să urmeaze o carieră în inginerie, Organizaţia Studenţilor Universităţii Tehnice (OSUT) organizează şcoala de vară Engineering Summer University. Timp de două săptămâni, 250 de liceeni de clasa a XI-a din toate colţurile ţării înscrişi în program, vor afla cum e să stea în cămin, să se gospodărească singuri, să se descurce într-un oraş străin ca să ajungă la cursuri şi laboratoare, dar şi cum să-şi facă propri-ul orar ca să aibă timp pentru ei şi pentru distracţie. În ultimele zile vor trăi stresul sesiunii şi vor da examen din ceea ce au învăţat în scurta lor experienţă, vor absolvi şi îşi vor da seama dacă ceea ce îşi doresc li se şi potriveşte.

 

Taxele de admitere şi de şcolarizare sunt stabilite la nivelul fiecarei facultăţi şi pot fi consultate aici https://www.utcluj.ro/media/astatic/bi/34.Anexa_1.pdf

Related posts

Leave a Comment