USAMV Cluj renunță la examenul de admitere – Universitatea va avea trei noi masterate în limba engleză

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a renunțat, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, la examenele de admitere. La Facultatea de Medicină Veterinară, de exemplu, candidații trebuiau să dea examen din biologie și din chimie. Aceste examene triau studenții, astfel că participau la concursul de admitere doar cei cu adevărat interesați de cariera de medic veterinar.

În contextul pandemiei de coronavirus, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a decis să digitalizeze admiterea. Candidații se pot înscrie on-line și tot on-line își pot depune documentele necesare. Universitatea clujeană a acumulat o mare experiență în gestionarea on-line a dosarelor candidaților străini care concurau pentru locurile de la liniile franceză și engleză. Acum, această experiență este utilă pentru admiterea tuturor candidaților, spune rectorul Cornel Cătoi.

Tot din cauza pandemiei, a fost eliminat și examenul de admitere la Facultatea de Medicină Veterinară, mai spune rectorul Cornel Cătoi. Acest examen avea o pondere de 40 la sută din media de admitere.

Aceste măsuri nu înseamnă că universitatea clujeană și-a retrâns activitatea. Dimpotrivă, în această perioadă, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a obținut autorizarea a trei noi masterate, în limba engleză.

Related posts

Leave a Comment