UPNews: Expoziție de tarantule vii la Iulius Mall

La Cluj, la Iulius Mall, este deschisă o expoziție mai puțin obișnuită. Clujenii pot admira 36 de tarantule vii. Este vorba de unele dintre cele mai interesante vietăți, supranumite regii paianjenilor, potrivit UPNews.ro.

Expoziția de tarantule este numită The Taranterra Project. Este vorba de un proiect născut dintr-o fobie. Tarantulele vor fi prezentate în terarii speciale, care reproduc condițiile originale de viață ale acestor vietăți exotice. Clujenii vor putea să descopere tarantule cu culori fantastice, care dau dovadă de o inteligență deosebită. Tarantulele au câte opt ochi amplasați pe carapace.

Unele dintre aceste vietăți își întăresc vizuinele în care trăiesc cu o pânză care produce broderii interesante. Există o specie de tarantulă atât de mare, încât poate devora o pasăre. O altă specie poartă numele cântărețului Johnny Cash. Pe lista curiozităților se află și legenda numelui de tarantulă. Aceasta spune că numele i-a fost dat unui paianjen cu mușcătura mortală pentru om, descoperit în sudul Italiei, în orașul Taranto. Expoziția este doar o fereastră spre lumea acestor vietăți, pentru că, pe glob, există peste 1.000 de specii de tarantule. Acest demers arată deopotrivă exotismul tarantulelor, precum și utilitatea lor ecologică. Expoziția va fi deschisă până în 13 februarie.

Related posts

Leave a Comment