Unul din autorii jafului de la Banca Transilvania Cluj, cercetat pentru jefuirea unei benzinării


Unul dintre autorii jafului de la o sucursală a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, Bogdan Baciu, este principalul suspect în cazul unui jaf armat din martie 2009 de la o benzinărie din acelaşi oraş, iar poliţiştii au propus procurorilor trimiterea în judecată.Astfel, la începutul lunii iulie 2010, poliţiştii au început urmărirea penală faţă de Bogdan Baciu, suspectat că, în noaptea de 20 spre 21 martie 2009, a furat dintr-o benzinărie din Cluj-Napoca 1.400 de lei, după ce l-a ameninţat pe casier cu un pistol. În baza probatoriului administrat, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de trimitere în judecată pentru fapta comisă.
Tânărul, în vârstă de 21 de ani, este în prezent arestat în dosarul jafului din februarie 2009, de la o bancă din cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, fiind încarcerat în Penitenciarul de Maximă Securitate Gherla.
Bogdan Baciu, alături de Andrei Hosu, au fost arestaţi în ianuarie 2010, fiind suspectaţi că, pe 13 februarie 2009, au intrat în agenţia Mănăştur a Băncii Transilvania, mascaţi cu cagule şi având asupra lor un dispozitiv cu electroşocuri, respectiv un pistol – despre care nu se ştie dacă era adevărate – şi au sustras în circa 60 de secunde suma de 246.650 de lei, adică în jur de 60.000 de euro. Cei doi au fost ulterior trimişi în judecată în acest dosar.
La aproximativ o lună de la jaful de la bancă din Cluj-Napoca, un bărbat cu cagulă a jefuit o benzinărie situată în acelaşi cartier, reuşind să fugă cu 1.400 de lei, după ce l-a ameninţat pe casier cu un pistol.

Related posts

Leave a Comment