Părinții singuri, persoanele cu dizabilități și comunitățile de diferite etnii au fost printre cei 5% din populație care au rămas fără mâncare și nu și-au putut permite mai mult.
Ultimele date oficiale au arătat că în Marea Britanie, inflația prețurilor la alimente a fost de 18,3%, mult mai mare decât rata de 8,7% a inflației generale, conform Oficiului Național de Statistică (ONS).
În general, adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, au fost expuși unui risc mai mare de vulnerabilitate financiară decât cei cu vârsta peste 75 de ani, au arătat datele. Chiriașii au avut mai multe șanse să raporteze dificultăți la plata costurilor locuinței.
În timp ce mai mult de un sfert (28%) dintre deținătorii de credite ipotecare au spus că este dificil să-și permită ipoteca, 43% dintre chiriași au raportat că este foarte dificil sau oarecum dificil să-și permită chiria.
Chiriașii au cheltuit pe chirie în medie 21% din venitul disponibil, comparativ cu 16% dintre deținătorii de credite ipotecare, a spus ONS.
De asemenea, în comparație cu plătitorii de credite ipotecare, chiriașii au cheltuit mai puțin cu alimentele și bunurile esențiale și au avut șanse mai mari să rămână fără alimente și să rămână cu restanțe la facturile de energie.
Efectul sărăciei alimentare a fost observat în băncile alimentare ale națiunii. Aproape trei milioane de colete cu alimente de urgență au fost distribuite în ultimul an, o creștere de 37% față de 2022, conform SkyNews.
În mod similar, adulții cu dizabilități s-au confruntat cu dificultăți financiare mai mari decât adulții fără dizabilități, aproximativ o treime (35%) a declarat că este dificil să își permită chiria sau plățile ipotecare.
CITEȘTE ȘI:
Tinerii români sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană
Comisia Europeană anunță cea mai mare inflație din istoria UE