Untold: Au apărut falsificatori de brățări epidemiologice, dar au fost prinși

Zeci de mii de oameni au participat la concertele organizate în cea de-a doua seară a festivalului Untold. Organizatorii permit doar accesul persoanelor vaccinate, ale celor care au trecut recent prin boală ori care s-au testat împotriva coronavirusului. În acest context, au apărut și tentative de fraudă: o tânără a încercat să vândă pe Internet brățări false Untold care ar fi atestat că posesorii lor ar fi fost vaccinați.

Ediția de pandemie a Untold a adus și o premieră. Organizatorii Untold au eliberat brățări epidemiologice care atestă faptul că purtătorii lor sunt vaccinați, au trecut prin infecția cu coronavirus ori s-au testat recent. În acest context, au apărut și tentative de fraudă. O tânără a încercat să vândă pe Internet brățări epidemiologice false. Ea s-a ales cu dosar penal.

Tot cu dosar penal s-a ales și un american care a fost prins pe Aeroportul din Cluj-Napoca cu ciuperci halucinogene din bagaje. Au existat și alte persoane prinse cu stupefiante în incinta festivalului. Mai mult de 100 de persoane au primit îngrijiri medicale în spitalul de campanie amenajat de organizatori. Cele mai multe îngrijiri au fost pentru afecțiuni minore, tratate pe loc. În total, deja, peste 100.000 de persoane au participat la evenimentele organizate în cadrul festivalului. Ieri seară, cel mai așteptat eveniment a fost, paradoxal, concertul naistului Gheorghe Zamfir. Organizatorii Untold au încercat în acest an să îmbine sonoritățile muzicii electronice cu cele tradiționale.

Related posts

Leave a Comment