Undă verde pentru Autostrada Transilvania: guvernul va finanţa tronsonul Suplacu de Barcău – Borş

Premierul Victor Ponta susţine că România va asigura fondurile necesare pentru finalizarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş, în cursul anului viitor.

Guvernul României este gata să continue în 2014 proiectul Autostrăzii Transilvania. Premierul Victor Ponta a confirmat această informaţie, aseară, după finalizarea discuţiilor cu delegaţiile Comisiei Europene, FMI şi Băncii Mondiale. “Avem prevăzut un buffer bugetar pentru a putea semna şi demara proiecte importante de infrastructură, în primul rând, proiectul de Autostradă Comarnic-Braşov, chiar cu 2014 şi, de asemenea, proiectul de Autostradă Suplacu de Barcău – Borş, o parte din ceea ce ştiţi că s-a declanşat ca fostul proiect al Autostrăzii Transilvania şi pe care trebuie să îl continuăm şi avem posibilitatea să-l continuăm în 2014″, a declarat Victor Ponta.
Tronsonul de la Suplacu de Barcău la Borş are o lungime de 64.50 de kilometri. Până în prezent, lucrările au fost finalizate în proporţie de 50,12%. Acestea au fost realizate de americanii de la Bechtel, care între timp s-au retras, după ce s-a reziliat contractul cu statul român pentru Autostrada Transilvania.

Related posts

Leave a Comment