Un paraşutist a murit la Cluj., Tânărul avea doar 27 de ani

Un paraşutist sportiv a murit, sâmbătă, după ce a sărit din avion de la aproape 3.000 de metri altitudine şi nu i s-a deschis paraşuta. Bărbatul avea 27 de ani, transmite Agerpres

“Am fost sesizaţi că un paraşutist ar fi căzut, undeva pe raza localităţii Luncani, şi a murit la impact. Tânărul are 27 de ani şi e din Cluj-Napoca. E un paraşutist amator. În urma cercetărilor, vom stabili cum s-a produs accidentul”, a declarat AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, citat de RomaniaLibera.ro.

 

La rândul său, şeful Ambulanţei Cluj, Horia Simu, a declaratcă moartea paraşutistului a survenit instantaneu la impactul cu solul.

 

“Din 2010 s-a apucat şi avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă, i s-a deschis paraşuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară şi s-a agăţat de aripa avionului. Cred că l-a depăşit situaţia. Paraşuta principală nu s-a deschis”, a declarat presei Doru Baciu, instructor de paraşutism care se afla în avion în timpul accidentului.

El a adăugat că paraşutistul, Vlad Lupaş, a mai avut un acccident asemănător în urmă cu doi ani, dar atunci a reuşit să se salveze.

Related posts

Leave a Comment