Un orfan român cu handicap sever a ajuns student la Oxford

Cornel s-a născut fără antebraţe şi cu un defect major la piciorul stâng. Abandonat la orfelinat, el a fost adoptat, pe cînd avea şapte luni, de soţii Munn, veniţi cu ajutoare în România.Născut cu un handicap sever şi abandonat într-un orfelinat din România, un băiat a ajuns să fie admis la celebra Universitate Oxford. Povestea lui Cornel Hrişcă este emoţionantă. A fost salvat de doi britanici, care l-au adoptat şi i-au dat şansa la o nouă viaţă.
Cornel s-a născut fără antebraţe şi cu un defect major la piciorul stâng. Abandonat la orfelinat, el a fost adoptat, pe cînd avea şapte luni, de soţii Munn, veniţi cu ajutoare în România. Britanicii Ken şi Doreen aveau 50 de ani, erau deja bunici, dar i-a cucerit zâmbetul micuţului. Şi-au dat seama că nu are şanse să supravieţuiască într-un orfelinat din România.Acum sunt cei mai fericiţi părinţi din lume.
Cornel a împlinit 18 ani şi a fost acceptat la Oxford. “Este uimitor, suntem aşa de mândri de el”, recunoaşte doamna Munn. Drumul până aici nu a fost deloc uşor. Ajuns în Marea Britanie, Cornel a primit tratament gratis la o clinică din Worcester, i s-a amputat piciorul bolnav şi a primit o proteză specială. În ciuda defectului său, Cornel cîntă la tobe.

La doar şase ani, a început să strîngă bani pentru copiii cu handicap din ţara natală. De atunci a adunat 56.000 de euro şi continuă strângerea de fonduri, inclusiv prin intermediul site-ului său . După ce îşi termină studiile, Cornel intenţioneaza sa se intoarca in tara şi să construiască o clinică pentru a ajuta copiii cu handicap.

Related posts

Leave a Comment