Un bust al Regelui Mihai I a fost dezvelit la Londra

Un bust al Regelui Mihai I a fost dezvelit joi, 25 noiembrie, la Londra, pentru a marca 100 de ani de la nașterea sa. Evenimentul a avut loc în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a fost organizat de Ambasada României la Londra

Ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai I, amplasat în curtea misiunii diplomatice a României la Londra, a fost găzduită de Ambasadorul României Laura Popescu, și s-a desfășurat în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei române și Alteței Sale Regale Principele Radu.

După dezvelirea bustului împreună cu Majestatea Sa Margareta, ambasadorul Laura Popescu a evidențiat în intervenția sa legăturile puternice dintre Familia Regală Britanică și Regele Mihai I, stră-strănepot al Reginei Victoria și văr al Reginei Elisabeta a II a, legături care adaugă o dimensiune importantă relației bilaterale dintre România și Regatul Unit.

„Regele Mihai I al României a fost excepțional. Tăria și caracterul său, demnitatea sa și fibra morală, devotamentul față de popor au marcat și inspirat multe generații de români”, a afirmat ambasadorul României.

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au avut o întrevedere privată cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Dezvăluirea bustului Regelui Mihai la Londra marchează un secol de la nașterea lui. Evenimentul a avut loc în prezența câtorva zeci de reprezentanți ai comunității românești în Regatul Unit, între care, Sir George Iacobescu, director executiv al Grupului Financiar Canary Wharf, pictorul Bogdan Mihai Radu și reprezentanți ai societății civile.

Ambasadorul României la Londra a mulțumit autorului lucrării, sculptorul Valentin Tănase, și lui Petru Moțac pentru sprijinul în acordat în realizarea soclului și amplasarea statuii. De asemenea, a mulțumit artistului Bogdan Mihai Radu pentru picturile cu Regina Maria pregătite pentru eveniment.

Ceremonia a inclus și o slujbă religioasă.

(foto: Alex Coman @ Facebook / Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord)

Related posts

Leave a Comment