UG Smart Logistics se extinde la Cluj

Compania UG Smart Logistics și-a extins activitatea și a făcut tranziția la un spațiu de clasă A+, în parcul industrial Urbano Parks.

UG Smart Logistics, filiala din România a Universal Group a migrat, în urma creșterii cu 25% a numărului de comenzi procesate în 2021, de la un depozit modest, la un spațiu premium, în parcul industrial de clasă A+, Urbano Parks, din Gilău, județul Cluj.

Firma de logistică le oferă clienților săi, pe lângă serviciile clasice de logistică, plus valoarea unor soluții integrate și personalizate: de la preluarea comenzilor într-un call center, picking-ul, împachetarea și distribuirea coletelor, până la emiterea și încasarea facturilor. Clienții din domenii precum retail, FMCG, automotive sau multi-level-marketing se bucură de eficientizarea costurilor și timpului, prin semnarea unui singur contract, pentru o paletă extinsă de servicii și facilități: WMS (Warehouse Management System), banda conveyor, sisteme de rafturi cu înălțime utilă de 12m, 3735 locații unice pentru paleți, 2566 mp hală, coridoare optime de funcționare, capacitate zilnică de procesare a peste 1400 comenzi, crossdocking și personal specializat.

În perioada pandemiei, când multe firme au pus lacăt pe ușă, comerțul online a fost într-o continuă creștere. Astfel, filiala românească a Universal Group a început să se dezvolte rapid și a fost nevoie să facă tranziția la un spațiu mai mare, care să-i permită să deservească nevoile principalului client, compania internațională Herbalife. 

„La începutul pandemiei funcționam într-o hală cu o capacitate de depozitare de 336 de paleți. Acum, în Urbano Parks, capacitatea a crescut exponențial, la 3.735 de paleți. În toată perioada de restricții, comerțul online a cunoscut un trend ascendent, ceea ce s-a văzut inclusiv în volumul de comenzi procesate pentru  clientul nostru, Herbalife. Dacă în 2020 am expediat pentru ei 172.000 de comenzi, în 2021, numărul lor a crescut la 214.000. O creștere de aproape 25%. În perioada pandemiei am mărit și echipa, însă volumul mare de muncă a fost și este gestionat și cu ajutorul tehnologiilor performante pe care le deținem. În continuare avem capacitatea să creștem volumul de activitate”, a declarat Alexandru Mihăilă, Country Manager, UG Smart Logistics

Tranziția UG Smart Logistics  la un complex de hale premium a însemnat nu doar extinderea portofoliului de clienți, ci și eficientizarea cheltuielilor. 

„Pe piața halelor industriale cererea este continuă. Noi am țintit de la început zona premium, pentru că oferim spații versatile, cu valoare adăugată, eficiente energetic, iar clienții noștri nu resimt atât de puternic scumpirile utilităților. Cei de la Universal Group sunt clienții care au ocupat ultimul spațiu disponibil, ceea ce înseamnă că acum avem un grad de ocupare de 100%. Motto-ul nostru este Creștem Împreună, ca parte din modelul nostru de business, bazat pe o filosofie a parteneriatelor durabile”, a declarat Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks

Companiile care își desfășoară activitatea în halele Urbano Parks au contracte încheiate pe perioade de minim 5 ani și maxim 16, iar fondatorii complexului spun că au noi planuri de extindere și dezvoltare, în perioada următoare.

Despre UG Smart Logistics

UG Smart Logistics – al cărei co-fondator este Adrian Racu – este o companie de transport, logistică și depozitare, face parte din grupul internațional Universal Group și  activează pe piața din România din 1998. Din 2008 este importator oficial al produselor  Herbalife, iar din 2010 a devenit furnizorul oficial de servicii pentru Herbalife România. 

Serviciile pe care le oferă UG Smart Logistics sunt: preluarea comenzilor în call center-ul propriu, împachetarea și distribuirea produselor, urmărirea și încasarea facturilor, precum și zonă de birouri, spații pentru depozitare cu destinații speciale și posibilitatea de extra-autorizare, în funcție de specificul nevoilor fiecărui client în parte.

Despre Urbano Parks 

Parcul Industrial Urbano Cluj Vest este situat în zona Florești – Gilău, cu acces direct dinspre Austostrada A3 și Drumul Național 1. Complexul are o suprafață de teren de peste 5 ha și 25.500 metri pătrați de suprafață închiriabilă, iar spațiile sunt ideale pentru activități de logistică și producție ușoară.

Strategiile de dezvoltare ale Urbano Parks sunt axate pe măsuri probate de eficiență energetică. Sunt utilizate pardoseli industriale cu o capacitate portantă de minim 5 tone pe metru pătrat. Modulele industriale oferă ca standard porți de andocare și drive-in, sisteme de încălzire eficiente, sisteme de ventilație automatizată, sisteme de iluminat economice cu LED.

Related posts

Leave a Comment