UE cere Rusiei să condamne violenţele din Siria

Uniunea Europeană (UE) va încearca să convingă Rusia, la summitul de la Bruxelles de joi, să participe la acţiunile de sancţionare a regimului aflat la putere în Siria, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, citată de AFP, potrivit Mediafax.Sper într-o acţiune a Consiliului de Securitate ONU. Toate statele membre trebuie să participe pentru că situaţia a devenit extrem de urgentă”, a declarat Ashton în timpul unei şedinţe a Parlamentului European, de la Strasbourg.

Moscova blochează rezoluţia Consiliului de Securitate, de peste o săptămână, UE fiind cea care condamnă represiunile violente ale regimului sirian împotriva mişcării de protest, pornită împotriva sa, soldată cu moartea a aproape 5.000 de oameni, conform unui bilanţ ONU, citat de www.romanialibera.ro.

“Situaţia este dramatică în câteva zone ale ţării, mai ales la Homs”, a mai declarat Catherine Ashton, adăugând că “represiunile violente asupra civililor sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze”.

“Toate membrele Naţiunilor Unite trebuie să îşi asume responsabilitatea faţă de situaţia din Siria”, a mai comentat aceasta.

“Avem nevoie de un consens internaţional pentru a izola regimul de la Damasc. Trebuie să îl slăbim, să îl izolăm” până când preşedintele Assad va “pune capăt violenţelor împotriva propriului său popor şi va permite tranziţia în Siria”, a comentat Catherine Ashton.

Related posts

Leave a Comment