UDMR va susţine Guvernul Tudose, dar nu va intra la guvernare

Noul premier desemnat, Mihai Tudose, pare să fi scăpat de orice emoţie referitoare la votul de investitură din Parlament. UDMR a anunţat că va susţine Guvernul PSD-ALDE, însă nu va intra la guvernare.

”Am decis să susţinem noul guvern, deoarece considerăm că stabilitatea politică este în interesul întregii ţări, deci şi al comunităţii maghiare din Transilvania. Dar aceasta nu înseamnă că vom fi de acord în totalitate cu toate măsurile iniţiate de executiv”, a declarat preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

 

UDMR menţine în vigoare protocolul de colaborare cu coaliţia PSD-ALDE şi urmează ca în perioada imediat următoare să aibă loc o evaluare a acestei colaborări. ”În contextul actual, coaliţia PSD-ALDE  fost singura care şi-a manifestat intenţia de discuta despre dezideratele legitime ale comunităţii maghiare. În continuare nu se pune problema intrării UDMR la guvernare”, spun reprezentanţii comunităţii maghiare.

 

Anunţul referitor la susţinerea parlamentară de către UDMR la Guvernului Mihai Tudose asigură noului premier o majoritate confortabilă, în ciuda plecării unor parlamentari din PSD şi din ALDE, în contextul moţiunii de cenzură îndreptate împotriva fostului Guvern Grindeanu. Înaintea votului asupra moţiunii de cenzură, au existat negocieri ale PSD şi UDMR, care au produs iritare printre votanţii PSD, deoarece ele prevedeau o serie de concesii pentru minoritatea maghiară.  

Related posts

Leave a Comment