UDMR trimite legile sănătăţii în Parlament

UDMR va împiedica asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul noii legi a Sănătăţii. Preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen, a declarat la Cluj că liderii formaţiunii sale politice au decis că legea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament, potrivit www.romanialibera.ro.”Am ajuns azi la concluzia că vrem dezbatere parlamentară şi nu asumarea răspunderii pe acest proiect de lege. Nu vom accepta şi nu vom susţine asumarea pe acest proiect pentru că legile se fac în Parlament. Pentru un domeniu atât de important este nevoie de o dezbatere reală în Parlament, dar înainte e nevoie de o consultare largă în toată ţara. Domnul ministru va organiza consultări publice în toate judeţele ţării în ianuarie şi februarie”, a declarat Kelemen.

Vrea prelungirea perioadei de dezbatere

Cu această ocazie, Kelemen a precizat că este de acord cu propunerea PDL de prelungire a perioadei de dezbatere la 60 de zile şi a precizat că termenele sunt acum prea scurte pentru a rezolva o chestiune atât de importantă. Liderul Uniunii a mai precizat că sistemul sanitar are nevoie de reformă.

“Considerăm că şi actualul sistem necesită o regândire, dar trebuie făcută în aşa fel încât beneficiarul să fie cetăţeanul şi sănătatea fiecăruia să fie pe primul loc. Sunt convins că vom avea un proiect de lege care într-adevăr va fi în beneficiu cetăţeanului şi nu al băieţilor deştepţi din diferite zone, al asigurărilor private sau alte zone”, mai spus Kelemen.

Related posts

Leave a Comment