UBB obţine cea mai bună performanţă la competiţiile naţionale de finanţare a proiectelor de cercetare

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) obţine cea mai bună performanţă între universităţile româneşti la competiţiile naţionale de finanţare a proiectelor de cercetare organizate de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) în anul 2020.

Potrivit unui comunicat emis de către reprezentanții instituției de învățământ, UBB ocupă primul loc atât la numărul de proiecte câştigate, cât şi în ceea ce priveşte valoarea totală a acestora.

“Le mulţumim şi îi felicităm în egală măsură pe cei care au participat şi pe cei ce au câştigat în această competiţie, pentru efortul depus şi excelenţa dovedită. Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziţia de lider a UBB în topul competitivităţii naţionale în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară şi exploratorie”, a declarat prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare şi doctorate, prof. univ. dr. Adrian Petruşel.

UBB a depus şi câştigat proiecte în toate ariile majore de cercetare, iar cea mai bună performanţă este în domeniul ştiinţelor sociale şi economice, unde rata de succes a finanţării proiectelor a fost de 45,45%.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment