Turkish Airlines si-a mutat zborurile de la Cluj pe Aeroportul Istanbul, megahub-ul aerian din orasul de pe doua continente

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj anunţă faptul că operatorul aerian Turkish Airlines îşi relocă operaţiunile de pe Aeroportul Atatürk pe noul mega-hub aerian, Aeroportul Istanbul, inaugurat la sfârşitul lunii octombrie 2018. Ultimul zbor Turkish Airlines de pe Aeroportul Internaţional Cluj către Aeroportul Atatürk a avut loc joi, 4 aprilie. Relocarea implică aproximativ 1.800 de persoane care transportă în camioane aproximativ 47.300 de tone de echipament, de la aparatură de tractare/ împingere aeronave până la materiale extrem de sensibile.

Colosalul Aeroport Istanbul, inaugurat pe 29 octombrie 2018, va procesa în primă fază 90 milioane de pasageri pe an, ulterior plănuind să-şi extindă capacitatea la 200 milioane, şi să devină astfel, unul dintre cele mai mari şi mai moderne aeroporturi ale lumii. Cu o reţea de peste 350 de destinaţii, Aeroportul Istanbul va deveni noua bază de operaţiuni a operatorului naţional Turkish Airlines.

 

Operatorul aerian Turkish Airlines oferă zboruri spre Istanbul de pe Aeroportul Internaţional Cluj încă din anul 2016, cu patru frecvenţe pe săptămână. Începând cu vara acestui an, respectiv 24 iunie 2019, această destinaţie va fi însă suplimentată prin operarea de zboruri directe cu o frecvenţă zilnică, de luni până duminică.

Related posts

Leave a Comment