Turismul gastronomic, promovat in Transilvania

Zeci de antreprenori, reprezentanţi ai agenţiilor de turism, proprietari de restaurante, bucătari, profesori, cercetători şi stundenţi cu specializări din domeniile turismului vor discuta la Cluj Napoca, in Aula Regele Ferdinand I de la Institutul de Istorie, despre gastronomia locală, despre bune practici în turismul gastronomic din Transilvania şi din străinătate. Evenimentul va avea loc în 23 mai, de la ora 10.00, în Aula Regele Ferdinand I a Institutului de Istorie George Bariţ, de pe strada Napoca.

Invitaţi de marcă, atât din ţară cât şi din străinătate, vor vorbi despre metode sustenabile în serviciile HoReCa dar vor aborda şi teme sensibile privind turismul rural, moştenirea gastronomică şi conservarea ei, managementul unei afaceri în turismul sustenabil, dar şi despre gastronomia locală şi vinurile Transilvaniei, zona viticola ISSA.

 

Turda este reprezentata de Marta Pozsonyi care va prezenta conceptul Centrului Comunitar Gastronomic Turda, proiect finantat de Timisoreana prin programul Cinstim Binele respectiv de  Adrian Madar, administratorul Sarea in bucate / Crama la Salina si Salina Equines care va prezenta povestea afacerii ca un pachet întreg de turism eno gastronomic si de agrement.

 

Un moment special al conferinţei este dedicat autoarei Rosemary Barron, food traveler din Anglia, care va împărtăşi publicului din călătoriile culinare şi experienţele sale pline de aromele Greciei, unde a înfiinţat prima şcoală de gătit tradiţional cu mulţi ani în urmă în Santorini. În acelaşi timp va povesti de ce sunt atât de importante pentru turiştii străini peisajele şi aromele locale din Transilvania, regiune de care s-a îndrăgostit de la prima vizită în urmă cu 14 ani.

 

Slow Food Turda organizează prima cină festivă din acest sezon, in filigoria Cramei la Salina, sambata, 25 mai, eveniment ce va avea ca temă gastronomia grecească combinată cu povestea şi gustul vinurilor ISSA. Fondurile provenite din vâzarea biletelor de participare vor fi folosite pentru susţinerea proiectelor de educaţie culinară derulate de către Slow Food Turda pentru copii.

Related posts

Leave a Comment