Turda Fest se extinde la Cluj

Festivalul Turda Fest Ieri şi-a deschis vineri, 25 septembrie, pentru trei zile, ediţia din acest an, cea de a cincea, la pavilionul expoziţional Expo Transilvnia din Cluj-Napoca. Consilierul guvernamental Cora Moţoc, reprezentantul Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Walles, patron al festivalului, alături de ASR Principesa Margareta a României, au tăiat panglica inaugurală.Politicienii locali nu au pierdut ocazia de a sancţiona fiasco-ul municipalităţii turdene care nu au reuşit, pentru ediţia din acest an a festivalului Turda Fest, să ofere spaţiul central al oraşului pentru desfăşurarea activităţilor, aşa cum s-a petrecut în anii anteriori.
Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş şi-a început discursul cu un „bun venit la Turda”. Alexandru Cordoş a mai spus că va face demersurile necesare pentru ca, la ediţia din 2010, festivalul Turda Fest să fie prezent şi la Rom Expo, în Bucureşti.Viceprimarul Clujului, Radu Moisin, a subliniat că desfăşurarea acestui festival la în municipiul reşedinţă de judeţ, arată încă odată apropierea dintre cele mai mari municipii. Vicepreşedintele asociaţia Turda Fest, organizatorului festivalului, Indrei Raţiu, a subliniat că festivalul, ajuns la cea de a cincea ediţie, şi-a depăşit graniţele locale ajungând la Cluj, cu ajutorul mai multor oameni dragi, din cadrul municipalităşii turdene şi ai consiliului local. Toate aceste discursuri cu tâlc au fost ţinute în prezenţa unor invitaţi de marcă la acest eveniment, precum Printre invitaţi s-au mai aflat Jan Sorensen, reprezentantul ONU pentru Dezvoltare, în România, Rosemary Barron, profesor la Oxford Brookes School şi Nicolae Raţiu, fratele lui Indrei Raţiu, administrator al firmei londoneze Regent House, unul din principalii sponsori ai Fundaţiei Familiei Raţiu şi a evenimentului Turda Fest.

400 de invitaţi şi 130 de voluntari lucrează pentru asigurarea bunei desfăşurări a evenimentului, structurat pe 14 secţiuni. Programul celor trei zile de festival cuprinde spectacole artistice, concursuri rezervate în special copiilor, standuri cu produse alimentare româneşti tradiţionale, un târg al ong-urilor unde 18 fundaţii din judeţul Cluj îşi prezintă activitatea din ultimul an şi multe alte surprize.

Related posts

Leave a Comment