Trucuri rapide ca să scapi de MAHMUREALĂ

În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Pentru a nu te trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, iată ce trebuie să faci.Mănâncă o banană, care te va ajuta la menţinerea glicemiei. În plus, bananele conţin mult potasiu, un mineral care se pierde când consumi alcool. În lipsa potasiului, se instalează deshidratarea, una dintre caracteristicile mahmurelii.

O pastilă Metoclopramid este cel mai potrivit remediu pentru greaţă. Foloseşte- o cu încredere, însă nu abuza de ea, mai ales dacă urmează să conduci, unul din efectele sale secundare fiind că provoacă stări de somnolenţă. Se mai poate folosi Nexium, tablete de 20-40 mg, care, la fel ca şi metoclopramidul, taie senzaţia de greaţă şi împiedică refluxul gastroesofagian, adică acele regurgitaţii acide sau amare care pot să apară în starea de mahmureală.

Evită prăjelile, în dimineaţa de după petrecere, deoarece rişti să introduci în organism grăsimi saturate.

Cafeaua are rol de revitalizare, dar poate, în acelaşi timp, să creeze insomnie. Nu trebuie consumată în cantitate foarte mare.

Zeamă de varză este un alt tratament împotriva mahmurelii. Are un aport de apă necesar organismului deshidratat şi, în plus, îţi taie senzaţia de greaţă.

Nimic nu ajută mai mult decât un somn lung şi liniştit la refacerea organismului după o beţie.

Consumă castraveţi acri, varză murată, gogoşari în oţet sau gogonele. Te scapă de senzaţia de greaţă care apare la orice mahmureală. Atenţie: dacă ai probleme cu stomacul, nu mânca multe murături, deoarece oţetul îţi provoacă arsuri!

Sucurile de roşii şi de ţelină sunt rehidratante eficiente şi ajută organismul să îşi refacă doza necesară de vitamine, reechilibrând mineralele din sânge.

Alcoolul deshidratează organismul, aşa că, a doua zi după beţie, trebuie să bei cât mai multă apă. Poţi alterna cu limonadă şi ceai verde – ambele ajută la detoxifierea organismului.

Related posts

Leave a Comment