Trofeul FIBA Eurobasket 2017, expus în Cluj-Napoca

Trofeul care va fi decernat campioanei FIBA Eurobasket 2017 se află în România, în cadrul “Trophy Tour”, un amplu circuit, iniţiat de forul continental, în care Cupa Nikolai Semashko ajunge prin toate ţările participante la turneul final continental care se va derula în perioada 31 august – 17 septembrie. Conform programului oficial stabilit de Federaţia Română de Baschet, astăzi, cu ocazia debutului Campionatului European U20, Divizia B, întreceri care se vor derula, în perioada 14-23 iulie, în municipiul de pe malurile Crişului, trofeul FIBA Eurobasket 2017 este expus la Arena Antonio Alexe din Oradea, potrivit SportinCluj.ro.

Maine, în data de 15 iulie, trofeul va poposi în Cluj-Napoca, municipiu care va găzdui meciurile din cadrul Grupei C a FIBA Eurobasket 2017. Astfel, mâine, de la ora 12.00, Federaţia Română de Baschet în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca organizează “Trophy Tour Eurobasket 2017”. Cupa Nikolai Semashko va fi expusă chiar lângă ansamblul construit pe Bulevardul Eroilor cu simbolul #Eurobasket 2017. La evenimentul organizat la Cluj-Napoca vor participa legendarii baschetbalişti Petre Brănişteanu, Nicolae Pîrşu, Sorin Ardelean şi Costel Cernat, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum şi preşedintele FR Baschet, Horia Păun.

 

Actualul trofeu FIBA Eurobasket, aflat la a treia versiune, poartă numele fostului preşedinte FIBA Europe (între anii 1967 – 1976) şi vicepreşedinte FIBA (între anii 1960 si 1976), rusul Nikolai Semashko, şi a fost prezentat oficial la tragerea la sorţi a grupelor FIBA EuroBasket 2017, anul trecut, în noiembrie. Cu aceeaşi formă ca şi precedenta versiune, trofeu cucerit în 2015 de naţionala Spaniei, “Nikolai Semashko Trophy 2017” a fost creat în concordanţă cu celelalte trofee continentale ce vor fi acordate de FIBA şi urmează a fi decernate tot în 2017 în Africa, America şi Asia. Circuitul “Trophy Tour FIBA Eurobasket 2017” a debutat în urmă cu trei luni. Cupa Nikolai Semashko a fost expusă la începutul lunii aprilie la Riga. Din Letonia, trofeul european a trecut prin Islanda, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Slovenia, Lituania, Franţa, Spania şi Croaţia, iar de astăzi va fi expus în România. De la Cluj-Napoca, trofeul european îşi va continua circuitul pe cuprinsul Bătrânului Continent. Ultima escală va fi în Turcia, gazda uneia dintre grupele FIBA Eurobasket 2017, dar şi a fazelor eliminatorii şi a finalei competiţiei continentale.

Related posts

Leave a Comment