Trei comandanți din Poliția Cluj, sub anchetă

Trei ofițeri cu funcții de comandă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) din Cluj sunt anchetați de inspectorii corpului de control al șefului Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Ancheta vine după ce a intervenit un adevărat război deschis între DNA Cluj și Poliție, provocat de tratamentul preferențial de care s-ar bucura omul de afaceri Călin Stoia, arestat în dosarul în care primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, este și el arestat, sub acuzația că ar fi comis fapte de corupție și spălare de bani.Sunt acuzați că l-ar fi tratat preferențial pe Călin Stoia, managerul companiei de salubritate Brantner, cei doi adjuncți ai comandantului Poliției Cluj, Alexandru Mureșan și Cristian Pintea. De asemenea, este anchetat și șeful Centrului pentru Reținere și Arest Preventiv (CRAP), Constantin Deaconu, dar și doi agenți de poliție.

Ancheta a început după ce Călin Stoia a fost filmat în timp ce participa la o ședință de înot în bazinul Spitalului de Recuperare. Procurorii DNA spun că nu au fost înștiințați de acest tratament medical oferit lui Călin Stoia. Șeful Poliției, chestorul Ioan Păcurar, a spus, însă, că procurorii știau, pentru că ar fi fost înștiințați telefonic.

Controlul ordonat de ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a scos la iveală o serie de nereguli.

„Ofiţerii din cadrul IGPR au identificat anumite nereguli în ceea ce priveşte verificarea posibilităţii efectuării tratamentului recomandat în cadrul reţelei medicale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuată doar la nivelul judeţului, precum şi a informării procurorului privind motivele asigurării tratamentului medical în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.
Totodată, au fost identificate nereguli cu privire la supravegherea arestatului pe timpul asigurării transportului şi a efectuării procedurilor medicale, respectiv a modului de constituire a escortei, precum şi a instruirii şi echipării membrilor acesteia.
Având în vedere aspectele mai sus menţionate, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de 3 ofiţeri cu funcţii de conducere (cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Cluj şi şeful CRAP al IPJ Cluj) şi a doi agenţi de poliţie”, arată reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Related posts

Leave a Comment