Traian Băsescu face o vizită oficială la Chişinău, pe 1 februarie

Deputatul PDL pentru diaspora Eugen Tomac, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, anunţă sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, o vizită oficială a şefului la statului la Chişinău pe data de 1 februarie, informeaza Mediafax.”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va efectua, pe 1 februarie, o vizită oficială la Chişinău. Este a patra vizită pe care şeful statului român o efectuează în Basarabia. Sunt convins că şi de data aceasta vizita se va concretiza prin proiecte comune în beneficiul românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, scrie Tomac pe Facebook.

Vizita a fost anunţată sâmbătă şi de presa din Republica Moldova. Vizita la Chişinău a lui Traian Basescu va avea loc la invitaţia făcută de omologul Nicolae Timofti, adresată în mai 2012, cu ocazia vizitei sale la Bucureşti, relatează PRO TV Chişinău.

De asemenea, potrivit portalului Unimedia.info, anunţul vizitei ar fi fost făcut de premierul Vlad Filat, într-o întâlnire informală vineri seară cu jurnalişti moldoveni. Potrivit agenţiei Info-Prim, informaţia a fost confirmată şi de către Preşedinţia Republicii Moldova.

Precedenta vizită la Chişinău a preşedintelui Traian Băsescu a avut loc în ianuarie 2010, fiind prima deplasare externă făcută de şeful statului la începutul celui de-al doilea mandat al său.

Related posts

Leave a Comment