Tradițiile săsești ale Clujului, înviate la Kiderland

Ziua Recoltei va fi serbată la Cluj-Napoca joi, 23 octombrie, de la ora 10.00, la școala primară cu grădiniță Kinderland, de pe strada Aron Densușeanu, numărul 42. Copiii vor celebra bogăția toamnei într-o manieră specifică odinioară comunității săsești, care a fondat Clujul în Evul Mediu și care a fost preluată apoi de toate comunitățile tradiționale din Transilvania.Copiii vor rosti poezii și vor interpreta cântece în limbile tradiționale ale Transilvaniei, vor dansa și vor confecționa mici podoabe și jucării din fructe și legume. Ei vor gusta bucate tradiționale, însoțite de must.

”Ziua Recoltei este o celebrare a tradițiilor multiculturale ale Transilvaniei. Suntem foarte bucuroși să transmite copiilor noștri bucuria sărbătoririi belșugului adus de fiecare toamnă și vă așteptăm cu drag să vă alăturați celebrării noastre”, a declarat Olimpia Turcu, directoarea Kinderland.

La ceremonie și-au anunțat prezența reprezentantul Ministerului Culturii cu rang de secretar de stat, Leonard Horvath, precum și deputatul Adrian Oros, membru în Comisia de Educație a camerei inferioare a Parlamentului.

Related posts

Leave a Comment