Tot mai multe burse private pentru studenţii clujeni. UBB va avea o bursă in memoriam Nicolae Bocşan

Numărul burselor private sau ale stagiilor plătite de practică pentru studenţii clujeni a crescut spectaculos în ultimii ani. Aceste burse sunt oferite de universităţi, din fondurile proprii, de companii private, de organizaţii neguvernamentale, dar şi de diferite personalităţi.

Câteva mii de burse şi de stagii plătite de practică sunt disponibile an de an  pentru studenţii clujeni. Primele astfel de burse şi de stagii plătite au fost oferite de companii din domeniul tehnologic. Studenţii clujeni sunt interesaţi de aceste oportunităţi.

 

În ultimii ani, numărul burselor a crescut, la fel ca şi numărul domeniilor în care sunt acordate, spune prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Dan Lazăr. ”În ultimii trei ani am văzut o dinamizare, atât a ofertei din partea mediului socio-economic de a acorda aceste burse sau internshipuri. Să ştiţi că o nouă componentă pentru care a insistat şi domnul rector să o iniţiem este cea a burselor private ale aparţinătorilor. Avem o sumedenie de burse acordate de foşti profesori ai universităţii, care acordă din veniturile lor proprii bani pentru astfel de burse la diferite facultăţi: şi la Ştiinţe Economice, şi la Ştiinţe Juridice şi la Istorie… Chiar acum am auzit că familia fostului rector şi prorector, domnul Nicolae Bocşan, iniţiază o procedură pentru a acorda o bursă în memoria regretatului nostru profesor”, a spus Dan Lazăr.

 

Valoarea unor asemenea burse sau stagii plătite variază de la 200 de lei pe lună la 250 de euro pe lună.

Related posts

Leave a Comment