Tinerii de stânga strâng rândurile! Au înfiinţat TSD Transilvania!

Tinerii social-democraţi din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş s-au întâlnit ieri, la Târgu Mureş, într-o primă şedinţă comună a unei noi stări de spirit: TSD Transilvania.

Cei peste 70 de tineri reuniţi şi-au afirmat solidaritatea pentru un proiect de stânga regional, un proiect politic care se dezvoltă prin energia şi tradiţia comunităţilor puternice din Ardeal.TSDiştii au agreat că în Transilvania există o tradiţie seculară a unei bune organizări comunitare şi a unei specificităţi locale eficiente, creatoare de valoare socială şi economică.

Principalul obiectiv politic al TSD Transilvania în materie de filosofie politică este dezvoltarea vieţii comunitare, a formelor sociale asociative, inclusiv cu caracter economic, în care cetăţenii să dezbată şi să hotărască asupra problemelor de interes public.

“Este necesară în primul rând, o regenerare a discursului politic şi o deplasare a comunicării la nivel regional-local. Aici este importantă identitatea socială a individului şi aici se aşteaptă rezultate din partea politicului! Românii s-au săturat de promisiuni sterile şi mesaje politice generale care nu le iau în considerare problemele. Dificultăţiile din Buteni, Bulzeşti de Sus, Lechinţa, Beliş sau Chețani, localităţi din Ardeal sunt diferite faţă de cele din Polovraci sau Ruginoasa, la fel şi soluţiile de rezolvare.

TSD Transilvania înseamnă însă şi o şansă pentru reinventarea culturii cooperării între politicienii de stânga din Ardeal, bazată pe respect reciproc, responsabilitate, calificare şi creativitate, valorizarea relaţiei cu celălalt”
a comentat evenimentul Horia Nasra, preşedintele TSD Cluj-Napoca.

Tinerii social-democraţi ardeleni au mai precizat că vor purta mesajul schimbării şi în alte judeţe, accetuând că îşi propun să creeze o reţea intelectuală de stânga în Ardeal.

Related posts

Leave a Comment