The British Factor, concurs de limbă și cultură generală pentru elevii clujeni

100 de elevi și profesori de limba engleză au sărbătorit cultura britanică printr-un concurs care a propus atât activități de genul chestionarelor cu răspunsuri multiple sau recunoașteți fotografia, cât și activități dinamice, mici scenete de teatru în limba engleză.

Școala Gimnazială “Ion Creangă” a organizat etapa județeană a Concursului Interjudețean “THE BRITISH FACTOR”, concurs finanțat în acest an de către Consiliul Județean Cluj.

Premiul I-Golden British Factor a fost câștigat de către echipa Colegiului Național „Emil Racoviță”, premiul al II-lea-Silver British Factor de către elevii Școlii Gimnaziale  „Liviu Rebreanu” și premiul al III-lea de către elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”.

Acest proiect-concurs se află la cea de a noua ediție interjudețeană și este aprobat şi cuprins în calendarul activităţilor educative interjudeţene (CAERI, poziţia nr. 699, 2019).

Proiectul are numeroase valențe educative deoarece propune  activități interactive care  creează cadrul pentru dezvoltarea capacității elevilor pasionați de limba engleză și capabili de performanță de a comunica în limbă străină și dă posibilitatea elevilor de a realiza prezentări orale de calitate, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și competitivitatea, în contextul lipsei acestui gen de activități la limba engleză, la ciclul gimnazial.

Proiectul are mai multe componente: mobilitate și schimb de bune practici, metodologie modernă de predare a limbii engleze (Web 2.0) și transdisciplinaritate, formarea de competențe cheie, promovarea elevilor capabili de performanță, creșterea  prestigiului unităților de învățământ, interculturalitate, dimensiune europeană.

Related posts

Leave a Comment