Teofil Voicu, elevul genial care studiază la Cluj

Un adolescent din Cluj, numit Teofil Voicu, s-a calificat la mai multe competiții internaționale din domeniul științelor. El a reușit să realizeze relații între concepte din domeniile fizicii, astronomiei, astrofizicii și matematicii. Teofil Voicu este elev în clasa a X-a a Colegiului Național ”Emil Racoviță”.

Capacitatea de gândire abstractă și abordarea analitică sunt abilitățile științifice remarcate de către profesorii săi, atunci când Teofil Voicu este provocat să rezolve o problemă, pur teoretică sau aplicată.

Și în acest an școlar Teofil Voicu a reușit să obțină performanțe școlare remarcabile: Medalie de argint la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, calificare în lotul restrâns al României pentru participarea la Olimpiada Internațională Interdisciplinară de „Științele Pământului”, Italia (25-31 august 2022), calificare în lotul restrâns al României pentru participarea la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – Georgia, (14-22 august 2022).

În această perioadă, 4-15 iulie 2022, Teofil Voicu se pregătește la Universitatea București, împreună cu ceilalți elevi din țară, calificați în lotul național care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională Interdisciplinară de „Științele Pământului”, Italia (25-31 august 2022).

„Pe lângă rezultatele foarte bune obținute de elevii clujeni la examenele naționale, județul Cluj a obținut rezultate notabile și la competiții naționale și calificări la etapele internaționale ale acestor concursuri. Cea mai recentă performanță o reprezintă calificarea elevului Teofil Voicu la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, un concurs care presupune pregătire multidisciplinară și creativitate științifică. Felicitări, Teofil, pentru rezultatul de excepție și sincere mulțumiri profesorilor care s-au dedicat pregătirii tale! Suntem mândri de voi și de tot ceea ce ați realizat împreună!”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Related posts

Leave a Comment