Tensiuni în coaliţia PSD-ALDE-UDMR. Maghiarii, nemulţumiţi de faptul că Guvernul a atacat iniţiativa Minority SafePack la Curtea Europeană de Justiţie

Noi tensiuni au apărut în coaliţia parlamentară care susţine Guvernul Mihai Tudose. Liderii UDMR sunt indignaţi de faptul că Guvernul României a atacat la Curtea Europeană de Justiţie decizia Comisiei Europene de a înregistra iniţiativa cetăţenească Minority SafePack, care a fost lansată de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, şi care doreşte să creeze un cadru european de protecţie a drepturilor minorităţilor.

Procesul la Curtea Europeană de Justiţie a fost deschis de fostul Guvern Sorin Grindeanu, iar liderii UDMR doresc să ştie dacă actualul Executiv de la Bucureşti susţine în continuare acest demers juridic, a declarat preşedintele  executiv al UDMR, Balint Porcsalmi.

 

Preşedintele executiv al UDMR a declarat că liderii maghiarilor ardeleni vor încerca să discute situaţia cu partenerii din PSD şi din ALDE în perioada următoare. În anul 2014, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a demisionat din postul de vicepremier şi de ministru al Culturii din Guvernul Victor Ponta, tot din cauza unei divergenţe legate de Minority SafePack, iar ulterior UDMR a ieşit de la guvernare.

Related posts

Leave a Comment