Sute de liceeni din Transilvania au participat la premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Companiile francofone din Transilvania susţin una dintre cele mai interesante competiţii destinate elevilor din regiune. Această competiţie, intitulată Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri, are trei obiective. Primul este acela de a-i încuraja pe elevi să lucreze în echipă la dezvoltarea unor proiecte. Cel de-al doilea este stimularea interesului faţă de domenii precum IT-ul, Sănătatea sau EcoIndustria. Iar cel de-al treilea obiectiv este creşterea interesului pentru studierea limbii franceze.

Sute de liceeni din mai multe judeţe din Transilvania au participat la competiţia Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri, susţinută de cluburile din Cluj şi din Sibiu. În acest an, competiţia a avut trei secţiuni, axate pe tehnologia informaţiei, ştiinţele vieţii şi grija faţă de mediul înconjurător. Elevii au trebuit să creeze echipe de proiect, iar apoi să prezinte aceste proiecte în limba franceză. Astfel, ei înţeleg faptul că limba franceză le oferă oportunităţi foarte importante, spune consulul Franţei la Cluj, Pascal Fesneau.

 

Tinerii care stăpânesc limba franceză au o şansă în plus pe piaţa muncii, este de părere reprezentanta Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, Mihaela Dobroiu. Elevii care au participat la această competiţie sunt încântaţi de modul în care au interacţionat cu reprezentanţii companiilor, după cum spune unul dintre aceşti tineri, Norbert Juhasz.

 

O noutate a ediţiei din acest an este faptul că, pe lângă premiile în bani, companiile francofone oferă elevilor şi posibilitatea să facă stagii de practică în vacanţe. Astfel, ei pot să îşi dea seama mai bine ce fel de carieră li se potriveşte.

Related posts

Leave a Comment