„Sustainable Futures x 5”

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) invită publicul să viziteze, în perioada 15-26 mai 2024, expoziția „Sustainable Futures x 5”, care face parte din FAST – Festival for Architecture Schools of Tomorrow.

FAST – Festival for Architecture Schools of Tomorrow conectează și mobilizează, în premieră, cele 5 școli de arhitectură din țară – București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea și Timișoara – și extinde această rețea de cooperare la nivel regional, prin facultăți de arhitectură invitate din țările vecine. Prima ediție a avut loc la Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2023, împreună cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara (FAUT), și a atras atenția asupra temelor derivate din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale celui de-al 17-lea Congres Mondial UIA.

În fiecare an festivalul urmează să fie găzduit și co-organizat de una din cele 5 școli de arhitectură din țară. În 2024 gazda FAST este Cluj-Napoca prin Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ediția co-organizată de facultatea clujeană urmând a avea loc între 30 octombrie și 3 noiembrie 2024, sub titlul “Diversecity”, pornind de la tema generală a forumului UIA 2024, care va avea loc la Kuala Lumpur.

EXPO X5, expoziția principală din cadrul festivalului, rămâne unica expoziție colectivă ce aduce împreună toate școlile de arhitectură. Iterația acesteia de la FAST 2023, intitulată „Sustainable Futures x 5” prezintă diversele moduri în care obiectivele sustenabilității – ecologice, economice, culturale și sociale – devin vizibile în rezultatele atelierelor de proiectare din cele cinci școli de arhitectură din România.

FAST Festival for Architecture Schools of Tomorrow, este un festival dezvoltat de Ordinul Arhitecților din România, finanțat prin Timbrul arhitecturii.

Related posts

Leave a Comment