Surprizele de pe listele PNL Cluj: ministrul Agriculturii candidează la Senat, iar fostul primar al Clujului, la Camera Deputaților

Conducerea PNL Cluj a decis care sunt candidații care vor fi aruncați în luptă la alegerile parlamentare. Listele liberalilor au numeroase surprize.

Astfel, senatorul Marius Nicoară și deputatul Florin Stamatian nu se vor mai regăsi printre candidați.

În schimb, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va deschide lista PNL pentru Senat. Adrian Oros este în prezent deputat, iar în trecut a mai fost și consilier județean. El este de profesie medic veterinar, profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, precum și prorector al acestei universități.

Pe locul doi pe lista pentru Senat, semieligibil, se află actualul primar al Huedinului, Mircea Moroșan.

Lista candidaților pentru Camera Deputaților este deschisă de fostul primar interimar al Clujului, Radu Moisin. Acesta a fost până acum viceprimar și consilier local și este de profesie avocat.

Pe locul doi se află actualul președinte al Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș. El a fost consilier local. Sabin Sărmaș este de profesie IT-st.

Pe locurile trei, respectiv patru se află actualii deputați Sorin Moldovan, respectiv Cristina Burciu.

Pe locul cinci, semieligibil, se află Ovidiu Cîmpean, actualul director al Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment