Studenţi admişi fără diplomă de bac la UMF Cluj

Şapte studenţi străini de la Facultatea de Stomatologie nu au la dosar acte care să ateste că au absolvit liceul. Neregulile au fost descoperite în urma unui control al Ministerului Educaţiei.Cinci studenţi suedezi şi doi germani au ajuns până în anul al treilea la Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj, deşi nu au diplomă de bacalaureat la dosar, au constatat reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Aceştia au venit să ancheteze o plângere formulată de studenţii străini, care au aflat că trebuie să studieze din toamnă în limba română, deşi în contractele lor de studiu era stipulat faptul că vor învăţa doar în engleză.
“Ei au semnat un contract nou şi ar fi trebuit să ştie acest lucru. Am aflat că în urma verificărilor s-a descoperit că lor le lipsea o diplomă de bacalaureat din care să reiasă faptul că pot urma studii medicale. Toate dosarele studenţilor străini se trimit la minister pentru a fi analizate. Totuşi, aceste verificări durează şi probabil că doar acum s-a descoperit”, a declarat pentru citynews.ro Alin Şerbănescu, decanul UMF.
Şerbănescu a afirmat că studenţilor cu nereguli li s-a dat termen până la toamnă să aducă actele care lipsesc la dosar, în caz contrar ei urmând să fie exmatriculaţi.

Related posts

Leave a Comment