Studenţii clujeni au intrat în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu protestul profesorilor. Care sunt principale solicitări

Mii de studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea de Arte și Design şi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au intrat de azi în grevă.Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România se aliază cu cadrele didactice care protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Tinerii au intrat în grevă japoneză, cerând alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ. Studenţii susţin că sunt revoltaţi de finanțarea slabă a educației şi spun că s-a ajuns la consecințe dezastruoase care au târât sistemul de învăţământ în pragul colapsului. Totodată, aceştia se arată dezamăgiţi de faptul că guvernanţii refuză în continuare să-şi asume responsabilitatea şi să trateze educația ca o prioritate națională, aşa cum este definită.
În total, zeci de mii de studenți din întreaga țară au decis să intre la cursuri cu banderole albe la mână și sunt decişi să se alăture protestelor profesorilor. Studenţii clujeni sunt decişi ca în cazul în care demersurile lor vor rămâne fără rezultat să recurgă la manifestări de protest de amploare, alături de colegii lor din întreaga ţară. Aceştia iau în calcule declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

Related posts

Leave a Comment