Studenţii anunţă proteste şi cer demisia ministrului Ecaterina Andronescu

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România consideră inadmisibilă scoaterea din noul pachet de legi a unui drept fundamental, câştigat de studenţi în urma mişcărilor din primăvara anului 1995, când procentul de reprezentare a studenţilor în Senatul Universitar a fost stabilit la 25%.Ultima variantă asumată a legii plasează studenţimea cu 20 de ani în urmă”, spun reprezentanţii alianţei, care atrag atenţia asupra încălcării principiilor democraţiei.
Aceeaşi nemulţumire o are Uniunea Studenţilor din România (USR), care acuză şi neimplicarea reprezentanţilor studenţilor în structura Consiliului Agenţiei Române de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
“Suntem nemulţumiţi de acţiunile ministrului şi, după consultarea consiliului director al uniunii, vor anunţa acţiuni de protest”, a spus preşedintele USR, Andrei Botez. Studenţii anunţă proteste şi cer demisia ministrului Ecaterina Andronescu, pe motiv că ar fi eliminat abuziv din Legea educaţiei drepturile obţinute de ei de-a lungul timpului, printre care acela de a fi reprezentaţi în senatele universităţilor.

Related posts

Leave a Comment