Starea pilotului MIG-ului 21 Lancer este stabilă

Starea pilotului avionului MIG 21 Lancer din Câmpia Turzii este stabilă. El a fost consultat de medicii din Târgu-Mureș și va fi transferat în această seară la Spitalul Militar din București

Pilotul în cauză este locotenent-comandorul Andrei Criste. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române. Pilotul acuza dureri lombare.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice. El este certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat. Aeronava s-a prăbușit în zona localității Dedrad, de lângă Reghin, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Related posts

One Thought to “Starea pilotului MIG-ului 21 Lancer este stabilă”

  1. […] Pilotul în cauză este locotenent-comandorul Andrei Criste, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment