SportinCluj.ro: U-BT a învins CSU Sibiu într-un meci amical

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania, a învins CSU Sibiu într-un joc amical disputat joi după amiază la Mediaş. Baschetbaliştii clujeni, conduşi de pe margine de antrenorii secunzi Branko Cuic şi Dorin Pintea, au dominat meciul în cea mai mare parte a sa, chiar dacă au fost lipsiţi de aportul a patru jucători din rotaţia de bază, respectiv Rolland Torok, Kuti Nandor, Giordan Watson (selecţionaţi în lotul naţional al României) şi Zeljko Sakic (selecţionat în lotul naţional al Croaţiei). Alături de ei, au lipsit antrenorul principal Mihai Silvăşan şi kinetoterapeutul Adrian Resteman, aflaţi de asemenea în programul lotului naţional, în timp ce din tabăra sibiană nu au evoluat Tyler Laser (accidentat) şi Radu Paliciuc (la lotul naţional), potrivit SportinCluj.ro.

”După un început uşor confuz de ambele părţi, cele două echipe au turat motoarele şi, în ciuda unor imprecizii la construcţie, au reuşit câteva faze spectaculoase la ambele panouri.

 

Prima repriză a fost dominată de Kromah, pe de o parte, autor a 20 de puncte şi Dragoste, Pratt şi Cooper de cealaltă. Energia arătată în defensivă de echipa noastră a alimentat contraatacul cu multe mingi, astfel că la pauză diferenţa de pe tabelă era una importantă, 33-50.

 

Imediat după revenirea de la vestiare, Kromah părea că îşi va continua recitalul, însă după cinci puncte puse pe tabelă s-a blocat. De altfel, din a doua jumătate a sfertului al treilea şi până la jumătatea ultimei perioade, atacul a stat în special în reuşitele pe pătrundere ale lui Kariniauskas şi în şuturile inspirate ale lui Calnicenco.

 

Sibienii au reuşit, însă, să taie aproape toată diferenţa (scor 63-65, min. 34), însă Gray, foarte inspirat de la distanţă, a dat semnalul revenirii. Apărarea energică a nou-venitului Drungilas, alături de defensiva agresivă a coechipierilor săi, au pus în reală dificultate atacul Sibiului.

 

U-Banca Transilvania revine la antrenamente de sâmbătă, urmând să pregătească meciul de sâmbătă, 2 decembrie, cu CSM CSU Oradea”, potrivit U-BT.ro.

 

BC CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 71-87 (18-24, 15-26, 27-19, 11-18)

Related posts

Leave a Comment