SportinCluj: Alex Chipciu crede că CFR Cluj ar trebui să fie declarată campioană

Alexandru Chipciu, jucătorul CFR Cluj, crede că Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să înghețe campionatul, după modelul belgian. Această variantă este tot mai des adusă în discuție. Unele voci cer ca soara acestei ediții a Ligii I să fie decisă în funcție de clasamentul de la finalul sezonului regulat, în timp ce altele solicită ca ierarhia finală să fie cea actuală. În ambele variante, CFR Cluj ar primi titlul de campioană, potrivit SportinCluj.ro.

„Am văzut la ce concluzie s-a ajuns în Belgia. Cred că este foarte bine pentru CFR Cluj pentru că în Belgia este același sistem ca în România: cu play-off și play-out. Club Brugge are acum 15 puncte avans și o să intre în play-off cu 8. Era greu să-i mai prindă cineva. În acest fel termini sezonul și ai un rezultat. Altfel o să fie greu: când faci pregătire, când îl termini, când faci din nou pregătire și când joci în cupele europene. Pentru CFR Cluj ar fi senzațional… Dacă nu acceptă celelalte echipe? De ce să nu accepte? Parcă cei de la Craiova au spus că sunt de acord… Avem 4 puncte avans în play-off. Nu-s puține, eu spun că sunt destule”, a spus Alexandru Chipciu, la DigiSport.

Dacă ar fi luat în calcul clasamentul de la finalul sezonuluin regulat, Universitatea Craiova ar fi vicecampioană. Dacă va fi luat în calcul actualul clasament, medaliile de argint ar reveni FCSB.

Related posts

Leave a Comment