Spitalul Clinic de Recuperare, printre cele mai bune din România

Unul dintre cele mai bine cotate spitale din România este Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Este vorba de singurul spital de stat cu acest specific din Transilvania. Spitalul a atras numeroase investiții, atât din fondurile Consiliului Județean, cât și din fonduri europene, astfel că dispune de cele mai noi dotări.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost fondat în anul 1978. În echipa spitalului se află numeroase cadre universitare din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, iar faima medicilor atrage pacienți din întreaga țară, dar și de peste hotare. Specialiștii unității medicale activează în domenii precum cardiologia, balneologia, ortopedia-traumatologia, chirurgia plastică și reparatorie, radiologia și imagistica medicală.

Spitalul are o echipă formată din aproximativ 700 de persoane, care deservesc 403 paturi, precum și secții care oferă tratament ambulatoriu. Anul trecut, spitalul a avut peste 12.000 de pacienți internați și peste 36.000 de pacienți care au fost tratați ambulatoriu. Spitalul este bine cotat la nivel european, atât din punct de vedere al tratamentelor medicale oferite pacienților, cât și din punct de vedere al cercetării științifice desfășurate în cadrul acestei unități sanitare din Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment