Sorin Grecu, „reportajele” vieţii, Biblioteca şi cartea

bine, pentru că este un personaj care se confundă de nenumărate ori cu cele mai elaborate reportaje de televiziune sau din presa scrisă. Sorin Grecu este un om mare, nu doar prin statura sa, ci prin seriozitatea cu care tratează oamenii, înfăşurându-le vieţile în poveşti adevărate.Nu întâmplător, volumele „Viaţa lucrează cu alte date” şi „Reportajele mele”, ale jurnalistului clujean Sorin Grecu, care au fost lansate săptămâna trecută la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Cluj-Napoca, au găsit destui cititori, astfel încât la eveniment sala devenise neîncăpătoare. Cele două volume de reportaje au apărut în colecţia „Devoratorul de presă” a editurii clujene Eikon, fiind îngrijite de editorul Vasile Dâncu, publicistul Tiberiu Fărcaş.
Şi trebuie spus că reportajele lui Sorin Grecu, publicate de-a lungul anilor în diferite ziare sau difuzate la televiziuni locale şi naţionale, au fost premiate de Clubul Român de Presă şi de SIMFEST Târgu-Mureş. Sorin Grecu are o experienţă bogată, de 20 de ani, în presa românească şi a avut una din cele mai revelatorii cote pe piaţă.
La eveniment au luat cuvântul medicul Traian Neamţu, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, filiala Cluj, criticul literar Petru Poantă, jurnalistul Tiberiu Fărcaş. Scriitorul Constantin Zărnescu, cel care, într-un fel, l-a ajutat pe Sorin Grecu să-şi descopere aripile şi să insiste în arta scrisului şi apoi în audiovizual, a precizat la lansare că autorul este şi un poet remarcabil, unul care aplică consecvenţă şi sens în viaţa de zi cu zi.

Related posts

Leave a Comment