Soluție Klarwin: Cea mai modernă facilitate de tratare a apei uzate din Europa se află în Republica Moldova

În mod surprinzător, Republica Moldova începe să devină unul dintre exemplele demne de urmat în domeniul utilizării noilor tehnologii destinate protejării mediului. Cea mai modernă facilitate pentru tratarea apelor uzate din Europa funcționează la Țânțăreni, în apropierea Chișinăului, spune Lucian Pavel, reprezentantul companiei care a creat sistemul de tratare a apelor poluate, Klarwin, relatează Via Cluj TV.

Compania cu origini germane este liderul mondial în domeniul tehnologiilor pentru tratarea apelor uzate. Lucian Pavel a declarat că, la Țânțâreni, soluția tehnologică propusă de Klarwin înseamnă tratarea unor ape poluate de 30-40 de ani. După ce sunt procesate de instalațiile create de inginerii Klarwin, apele uzate devin apă pură, de o calitate superioară celei îmbuteliate și vândută drept apă potabilă. Apa purificată este redată naturii.

Instalația de la Țânțăreni încorporează și experiența dobândită timp de trei ani de specialiștii Klarwin în tratarea apelor uzate de la rampele Pata Rât din Cluj și Bubuieci din Chișinău. Cele două rampe au fost afectate de deplasări ale haldelor de deșeuri, care au generat scurgeri de apă poluată, care a afectat grav mediul înconjurător. Specialiștii Klarwin au creat facilități prin care au reușit să proceseze apele poluate și să le transforme în apă pură.

În acest context, Lucian Pavel a propus crearea unui centru de instruire în domeniul bunelor practici pentru mediu, care să fie susținut de companiile Klarwin și Autosalubritatea din Chișinău. În acest centru ar urma să fie formați specialiști în domeniul protecției mediului din Republica Moldova, dar și din alte țări din regiune.

Intervenția lui Lucian Pavel a avut loc în cadrul conferinței ”Oportunități de investiții în Republica Moldova”, organizată de Via Cluj TV și Digital Park Chișinău, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Grupul StarNet, Confederația Națională a Antreprenoriatului Feminin din România, Asociația Femeilor Antreprenor din Moldova, Asociația Cluj Today și Asociația Transylvania Today.

Related posts

Leave a Comment