Socrul lui Victor Ponta, liderul senatorilor PSD


Grupurile parlamentare reunite ale PSD+PC de la Senat şi-au ales liderul în persoana lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, preşedintele PSD. Fostul ministru al Agriculturii şi actualul socru al preşedintelui PSD, Ilie Sârbu, a fost propus de BPN al PSD pentru a prelua şefia grupului. Mircea Duşa a fost ales, deja, liderul grupului social-democrat din Camera Deputaţilor.Grupurile parlamentare ale PSD au discutat, marţi, despre noua lor conducere. La Camera Deputaţilor alegerea liderului a fost făcută, în persoana deputatului Mircea Duşa, iar la Senat liderului grupurilor senatoriale ale PSD+PC a fost votat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu.
Luni, Biroul Permanent Naţional a făcut o recomandare către parlamentari ca senatorul Ilie Sârbu să fie liderul grupului senatorilor PSD. Deşi statutul partidului spune că propunerea Biroului Permanent are statut de recomandare, decizia finală a fost luată prin vot.
Ilie Sârbu a dat de înţeles înaintea votului că îşi doreşte această poziţie. “Indiferent de hotărârea BPN de luni, eu aş dori să intru totuşi în alegeri, să-şi spună colegii cuvântul, să nu aibă cineva impresia că am fost impus. Doresc votul colegilor. Deşi statutul partidului spune că BPN este cel care confirmă, deci are dreptul să şi infirme… Pentru mine este corect să candidez. Am ajuns la decizia asta datorită colegilor care, în perioada cât am activat după ce m-am întors de la minister (Ministerul Agriculturii, n.r.), au apreciat că am fost activ, că am mobilizat grupul, în lipsa adevăratului lider”, a declarat senatorul Ilie Sârbu, pentru REALITATEA.NET.
“Sper să putem face o echipă, va trebui să avem consens. Nu cred că fiind socrul preşedintelui partidului a fost un atuu. Nu cred că relaţia noastră de familie a influenţat cumva votul. Nu astea este impotrant. Important este ceea ce face fiecare dintre noi”, a declarat Ilie Sârbu după votul colegilor din Senat.
Actualului lider al grupului PSD de la Senat, Ion Toma, i s-a propus funcţia de secretar, pe care a refuzat-o, până în acest moment.

Related posts

Leave a Comment