Simpozionul Internaţional de Stomatologie Napoca Biodent a ajuns la a VI-a ediție

Facultatea de Medicină dentară a Universității Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca organizează în perioada 8-10 mai 2016 cea de a 6-a Ediţie a Simpozionului Internaţional de Stomatologie Napoca Biodent 2016- ”Proprietăți optice ale dinților și materialelor dentare” (Optical properties of the teeth and dental materials).Acest simpozion, devenit eveniment științific de tradiție organizat de Facultatea de Medicină dentară a UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca, are ca scop reunirea experienţei ştiinţifice a cercetătorilor din domenii variate, orientate spre studiul proprietăților, metodelor de investigație și indicațiilor Biomaterialelor în medicina dentară.

Simpozonul promovează educaţia, cercetarea fundamentală și clinică, precum și aplicațiile clinice în domeniul practicii stomatologice a celor mai noi materiale şi tehnologii.

În acest cadru se va desfăşura un program ştiinţific având, anul acesta, ca domeniu prioritar, analiza și aplicațiile clinice ale proprietăților optice a dinților și materialelor dentare.

Programul, susținut de invitați din țară și strănătate, de cercetători și clinicieni, cadre didactice și doctoranzi, va include conferinţe, comunicări orale, prezentări poster, sesiuni practice și simpozioane de firmă.

Printre invitații străini se numără personalități importante ale cercetării în medicina dentară: Prof dr. Rade Paravina (Houston, SUA), Prof. Dr. Gottfried Schmalz (Regensburg, Germania), Assoc. Prof Emmanuel D’Incau ( Bordeaux, Franta), Prof Maria del Mar Perz și Cercet st. Razvan Ghinea (Univ Granada, Spania); acestora li se vor alătura lectori din centrele universitare din țară: București, Timișoara, Târgu-Mureș, Craiova și Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment