Silviu Purcărete, onorat cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu

Regizorul Silviu Purcărete a primit recent titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu pentru amprenta decisvă pusă pe evoluţia teatrului sibian.

Silviu Purcărete a contribuit şi la “prestigiul Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universității sibiene şi la dezvoltarea culturală şi, implicit, socio-economică a oraşului Sibiu, prin atragerea unui număr din ce în ce mai mare de turişti fascinaţi de fenomenul “Faust” (moment teatral de excepţie în contextul programului Sibiu Capitală Culturală a Europei în 2007), după cum cum scrie Agerpres în urma unui comunicat remis de către instituția universitară.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a a dus pe rampă de-a lungul edițiilor desfășurate zece spectacole în regia lui Silviu Purcărete produse de Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu. Magnificul spectacol Faust, a devenit astfel o emblemă nu numai a Sibiului, ci și a Festivalului de aici, după cum remarcă  Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional “Radu Stanca” Sibiu şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

La rândul său, reputatul regizor s-a arătat extrem de impresionat de primirea acestei distincţii, subliniind că  Sibiul i-a devenit astfel o nouă casă, o familie, în care tot timpul a fost bine primit și apreciat.

Desfăşurată în sistem hibrid, ceremonia i-a avut ca invitați pe scriitorul şi criticul de teatru George Banu de la Paris, ambasadorul Emil Hurezeanu de la Berlin,  Hideki Noda, directorul Tokyo Metropolitan Theatre, care au intrat în dialog direct cu Silviu Purcărete şi Constantin Chiriac, în timp ce ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu și profesorul  Octavian Saiu, cercetător şi critic de teatru, au transmis mesaje prin care au remarcat importanţa acestui moment.

(foto: ziarulexclusiv.ro)

Related posts

Leave a Comment